Theorie online verkeersschool verkleijVoordat je het praktijk examen mag doen moet je eerst je theorie halen bij het CBR. Dit theorie certificaat is dan 1,5 jaar geldig. Voorheen kon je bij verkeersschool Verkleij dit klassikaal doen, met een cursus die 1,5 dag duurde, verzorgt met een lunch, koffie met een koekje, thee en frisdranken. De theorieles werd dan met een PowerPoint presentatie voorgedragen. De leerling moest notities maken en dan krijg je de 3-1 combinatie, horen, denken, doen. Zo moet je effectief leren. De markt verandert en rijschool Verkleij verandert mee. De wens is, kan dat niet in mijn eigen tijd en op mijn eigen tempo. Ja dat kan, er zijn software ontwikkelaars die programma’s maken die daar op inspringen.

Bij Auto en motorrijschool Verkleij kan je jezelf aanmelden, of een pakket nemen waar de theorie opleiding bij inzit. Je krijg dan inlogcodes waarmee je het theorie pakket kan opstarten. Op deze site staan alle onderdelen overzichtelijk en logisch gerangschikt. Wanneer je een theorie hoofdstuk opstart, wordt de inhoud met een geluidsbestand afgespeeld in combinatie met een animatie film. Met pen en papier kan je nog belangrijke aantekeningen maken en zo de leerstof kort samenvatten.

Is de eerste keer de leerstof nog niet duidelijk, dan kan je het theorie onderdeel nog een keer opstarten, zo vaak je wilt. Is het dan nog niet duidelijk neem je de vraag mee in de lesauto en krijg je daar verdere uitleg over dat onderdeel van de rijinstructeur. Wil je sneller antwoord kan je ook mailen of bellen naar verkeersschool Verkleij.

Het theorie examen rijbewijs B voor de Auto.

Theorie auto rijbewijs B CBR rijschool VerkleijHoe werkt een theorie examen voor de auto?
Het theorie examen bestaat uit 40 vragen + 25 vragen over gevaarherkenning waarop je antwoord zal moeten geven. Er zijn vragen met de antwoordmogelijkheden ja/nee, A/B/C en open vragen waar je een getal zal moeten invullen. De vragen verschijnen op monitoren en worden voorgelezen. Het beantwoorden van de vragen doe je met behulp van een antwoordterminal die zich voor je op de tafel bevindt. Van de 40 vragen moet je er minimaal 35 goed goed hebben beantwoord. De 25 vragen over gevaarherkenning daar mag je maximaal 12 foten over hebben. Na afloop krijg je gelijk de uitslag bij het CBR. Het examen duurt in totaal ongeveer 45 minuten.

Het theorie examen rijbewijs A voor de motor.

Theorie auto rijbewijs B CBR rijschool Verkleij

Iedereen die in het bezit is van rijbewijs A en 18 jaar of ouder is, mag met een motor rijden. Rijbewijs A is levenslang geldig, maar er moet een tweetal examens voor behaald worden: een theorie-examen en het praktijkexamen. Dit laatste bestaat uit twee delen: voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD).

Wanneer je het motorrijbewijs A wil halen, moet je eerst slagen voor het bijbehorende theorie-examen. Oók wanneer je je rijbewijs B al hebt!

Het motor theorie examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er maximaal 6 fout mag hebben om te slagen. Een grote uitdaging zo blijkt. Het CBR Motor theorie wordt als extreem moeilijk ervaren en er is bijna niemand die het Motor theorie examen in 1 keer haalt (zonder onze hulp). Bij ons slaagt bijna iedereen in 1 keer zonder iets van tevoren te leren en de motortheorie cursus duurt max 1 dagdeel en daarna ben je helemaal gereed om het CBR motor theorieexamen af te leggen. Wij adviseren het examen kort daarop te doen voor ‘t beste resultaat.

Wanneer kan ik beginnen aan het theorie examen?

Deelnemen aan het theorie-examen kan vanaf 16 jaar. Het reserveren van de examendatum kan al enkele maanden daarvoor.

Om praktijkexamen te kunnen doen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Het resultaat van het examen is anderhalf jaar geldig. Als je in het jaar voor de start van 2toDrive bent geslaagd voor het theorie-examen, wordt de geldigheid automatisch verlengd van 1 naar 1,5 jaar

Afleggen officiëel CBR examen

cbrHet officiële theorie examen dien je af te leggen in één van de examencentra van het CBR. Als je denkt de verkeerstheorie te beheersen en klaar te zijn om het theorie examen af te leggen, kun je zelf een examenplaats reserveren bij het CBR. Meer informatie over het afleggen van het CBR theorie examen vind je op de pagina CBR examen.

Dyslectie

auto en motor rijschool verkleij over dislexyTegenwoordig hoor je steeds meer over dyslectie. Dat is moeilijk lezen en dan niet helemaal begrijpen wat er staat. Dat leert moeilijk en duurt veel langer. Wanneer je de leerstof in stilte leest, heb je een hele andere ervaring en gevoel van de leerstof dan dat het je vertelt wordt met bewegende beelden. Bij dit laatste blijft de leerstof veel beter hangen. Het voordeel is ook dat je bij iedere computer met internet toegang heb om je theorie te leren. Dus niet afhankelijk van een vaste locatie. Heb je op school nog even tijd, dan hoeft dat geen verloren tijd te zijn.

Verkeersschool verkleij heeft een leermethode voor het theorie die speciaal is ontworpen voor deze groep mensen / leerlingen met dyslexy, dus aarzel niet en meld je meteen aan..