top of page
car-1149997.jpg

Verkeersschool Verkleij

Sinds 1968 een begrip in de regio voor auto- en motorrijles.

Specialisme

Verkeersschool Verkleij heeft zich gespecialiseerd in faalangst, autisme en ADHD.

Faalangst
Voor sommigen is presteren onder dwang een probleem. Om dit gevoel te onderdrukken, leer je bepaalde handvaten aan. Hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen, waardoor je beter kan presteren.

Autisme
Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme wordt je geboren en het blijft je leven bij. Door een andere manier van het aanbieden van de lesstof kan de leerstof beter eigen gemaakt worden. En dan is er ook ruimte voor eigen inbreng, zolang dit maar binnen de marge gebeurt. Want dat is ook een eigenschap van autisme, het op je eigen manier doen.

ADHD
ADHD staat voor Attention Deficit Hyperavtivity Disorder. In de praktijk lijkt dit erop dat de leerling eerst doet en dan denkt, was dit wel veilig? Ook bij deze mensen heb je een speciale manier om het autorijden onder controle te krijgen. Hiervoor moet je veel trainen op het concentratie niveau zodat er weinig tijd is voor afleiding.

Rijtest bij het CBR

Ben je medisch gekeurd en heb je het predicaat ADHD (met medicijnen om dit te onderdrukken) of autisme, dan moet je op de gezondheidsverklaring ergens een JA invullen. 

Dan ga je met deze gezondheidsverklaring naar een huisarts (niet je eigen huisarts). Deze maakt een medisch verslag en stuurt dit naar het CBR. Het CBR kijkt hierna en kan om nadere informatie vragen, door jou naar een andere gespecialiseerde arts te sturen. Als de nieuwe info terug komt bij het CBR, moet je vaak een rijtest afleggen om te bepalen dat je voldoende kan concentreren op het verkeer i.c.m. de beheersing van het voertuig. Wanneer je hierop goedkeuring krijgt, krijg je ook toestemming om het praktijk examen te gaan aanvragen.

Bij faalangst hoef je dit traject niet af te leggen. Hiervoor is een speciaal examen gemaakt met meer tijd. In die extra tijd kan je tijdens het examen een time-out vragen. Dan kan je de auto even stoppen om je zenuwen onder controle te krijgen. Dit mag meerdere malen in het examen. Hiervoor heeft het CBR speciaal examinatoren voor opgeleid.

bottom of page