Dirk Verkleij

dirkMijn vader, Dirk Verkleij, vader van 5 kinderen, is verkeersschool verkleij begonnen in 1968. Daarvoor was hij jarenlang vrachtwagen chauffeur. In de tijd dat hij, de dienstplicht vervulde in het leger, heeft hij het vak rijinstructeur geleerd omdat toen ook de mobilisatie is begonnen. Het vervoer ging toen steeds meer met motorvoertuigen, wat aangeleerd moet worden. Na afgezwaaid te zijn van de dienstplicht is Dirk Verkleij buschauffeur geworden en de wens voor een eigen bedrijf was er ook. Dirk heeft een auto gekocht en is een rijschool begonnen. Eerst voor een paar uurtjes in de week. Het bleek succesvol te zijn en al gauw moest Dirk zijn baan als buschauffeur opgeven om fulltime rijinstructeur te worden.

De wetgeving veranderde en er werden eisen gesteld aan het vak rijinstructeur. Alleen een rijbewijs was niet meer voldoende, daarom heeft Dirk in zijn spaarzame avonduren het VAMOR diploma gehaald. verkeersschool verkleij werd zo ook een begrip in de regio. Wilde je het rijbewijs halen, dat deed je bij Verkeersschool Verkleij en niet ergens anders. Door het succes werd de rijschool ook groter en kreeg ook meer instructeurs dit was mede niet mogelijk geweest door de steun en toeverlaat van zijn vrouw Ria Verkleij die toen der tijd de administratie verzorgde terwijl Dirk Verkleij meer in de auto rijles aan het geven was dan dat ie thuis was bij zijn vrouw Ria Verkleij

John Verkleij

John-Verkleij-verkeerschool-rijschool-verkleijIk, John Verkleij – rijschool verkeersschool verkleij auto en motorrijschool rkleij, oudste zoon van Dirk, heb twee technische opleidingen gevolgd. LTS motorvoertuigen techniek en KMTS werktuigbouwkunde. Daarna 14 maanden dienstplicht. Mijn eerst baan daarna werd ik technisch tekenaar bij een staalconstructie bedrijf. Hier was ik calculator, tekenaar en werkvoorbereider. In de twee jaar als tekenaar-calculator heb ik een zaterdag opleiding gedaan om rijinstructeur te worden bij verkeersschool verkleij.

In 1986 heb ik het instructeurbewijs gehaald en ben begonnen als instructeur bij mijn vader. Om beter op te toekomst in te kunnen spelen werd ook nog de opleiding gevolgd tot instructeur op de motor, vrachtauto en bus.

Doordat de wet veranderde, mocht je niet meer zelf oefenen op de motor. Je moet daarvoor dan naar een rijschool. Op dat moment werd het ook tijd voor uitbreiding van de rijschool met een motoropleiding. Zo ben ik in 1993 begonnen met de motoropleiding.

Ria Verkleij

riaMijn vader Dirk Verkleij bereikte zijn gepensioneerde leeftijd en heeft zich terug getrokken uit verkeersschool verkleij om verder van het leven te gaan genieten samen met zijn vrouw Ria Verkleij. Ik, John Verkleij, heb, samen met mijn vrouw, Sandra Verkleij,  verkeersschool verkleij overgenomen van mijn vader. Sandra doet de administratie en John doet de rijlessen verzorgen.

Je moet jezelf blijven ontwikkelen. Zo ook metfaalangst. Ik heb een cursus gevolgd om faalangst tijdig te kunnen herkennen. Faalangst is een angst om niet aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

Je hoort de mensen al zeggen, oh die haalt het wel, dat doet ze altijd. En vlak voor het examen denk je, wat als ik het niet haal. De angst neemt dan toe en je lichaam blokkeert. Je komt dan niet meer tot presteren. Tijdens de rijles wordt je geleerd om dan terug te kunnen vallen op de basis.

 

Sandra Verkleij

Sandra verkleij verkeersschool verkleijVanuit de basis kan je dan gestructureerd gaan handelen. Bijvoorbeeld bij het afslaan, Kijk binnenspiegel, buitenspiegel en over de schouder. Is het vrij, richting aangeven en zoveel mogelijk voorsorteren. Controleren op vrij liggende fietspaden en rechtdoor gaand verkeer. Pas je snelheid aan en sla af. Op deze manier concentreer je jezelf op het autorijden en niet op je examinator. Nieuwe cursussen op mijn lijstje zijn omgaan met autisme en ADHD.​