het nieuwe rijden - autorijschool verkleijDoor de jaren heen is de auto totaal verandert onder invloed van windtunnels, veiligheidseisen, nieuwe technieken in en rondom de auto. De motor is erg verandert. Deze heeft veel meer vermogen gekregen en is computer gestuurd. Deze veranderingen vragen dan ook om een andere rijstijl. Veel mensen hebben jaren geleden hun rijbewijs gehaald en rijden sindsdien nog steeds hetzelfde. Daar zit dus nog verbetering in. Bijvoorbeeld in een kleine opfris cursus bij auto en motorijschool verkleij zou dit alles nog veel beter gaan.

Het nieuwe rijden is gebaseerd op de nieuwere technieken en geven meer rijcomfort. Het doorschakelen van de versnelling kan al bij 2500 toeren, bij benzine motoren en bij 2000 toeren, bij de diesel motoren. Dus zo snel mogelijk naar de hoogste versnelling. Trap het gaspedaal snel en doortastend zover in dat je vlot met het verkeer mee kan. Kijk ver vooruit en probeer de auto zo veel mogelijk te laten uitrollen, zodat harder remmen niet meer hoeft.

De banden spanning

De banden spanning is ook er belangrijk bij het nieuwe rijden. Elke maand de bandenspanning controleren. Daardoor gaan de banden langer mee, gebruikt de auto minder brandstof, tot wel 2 tanken in een jaar, heeft de auto een betere wegligging en veiligheid. En dat alleen maar met je juiste bandenspanning.

Cruise Control

Bij het nieuwe rijden zorgt de Cruise Control voor een gelijkmatige snelheid en dat zorgt weer voor een lager verbruik. Elke 100 kg extra gewicht in de auto, gebruikt de motor 1liter brandstof per 100 km extra. Dus geen onnodige ballast. De koude motor kan je starten zonder daarbij gas te geven, dit is niet meer nodig alles is computer geregeld door het motormanagement. Doe je het wel dan kan je de motor ontregelen.

Dit alles en nog veel meer zit verworven in de nieuwe rijopleiding ” het nieuwe rijden ” ook wel genoemd. Zo ook de motor uitschakelen bij langere stops, uitrollen van de auto naar een verkeerslicht, anticiperen zodat je minder hoeft te stoppen en nog veel meer. auto en motor rijschool Verkleij is up to date en past het nieuwe rijden al sinds het bestaan van het nieuwe rijden toe in de rijopleiding en lesgeving.