Faalangst examen

De kandidaten met faalangst kunnen vanaf 1 juni 2010 een speciaal faalangst examen afleggen. Het CBR heeft hiermee een uitgebreide proef gedaan en dit leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de aanwezige spanning en leidt tot een realistischer prestaties tijdens het examen. omdat dit examen heeft een andere aanpak heeft dan het gewone praktijk examen.

Voor wie is het faalangst examen bedoeld?
Het spreekt eigenlijk voor zich, het is bedoeld voor mensen met faalangst voor het afrijden bij het CBR. Het maakt niet uit of dit het eerste keer is dat je afrijd bij het CBR of dat je dit gebruikt voor een herexamen. Ook als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kunt u dit examen aanvragen. Als u vermoedt dat u last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijden en afrijden, bent u nu bij een goed adres bij Verkeersschool Verkleij. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Het is namelijk bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf kunt gaan en niet alleen bij of tijdens het afrijden bij het CBR. Op deze manier kunt u werken aan het beheersen van uw spanning.

faalangst-examen-examinator-cbrFaalangst examinator speciaal opgeleid.
De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Het afrijden duurt 80 minuten en een gewoon examen duurt 55 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin u rustig uw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar tijdens het verdere verloop van het afrijden rekening mee houden. Het tijdstip van het afrijden bij het CBR is niet gelijk met het gewone examen, zodat het gewone examen niet storend op dit speciale examen. In dit faalangst examen is dus voldoende tijd om je op uw gemak te stellen. Want als je zich op uw gemak voelt, dan presteert je het beste!

Time-out aanvragen!
Bent u eenmaal onderweg en de verlammende spanning slaat toe, dan kunt u een time-out aanvragen, of meerdere als u dat wilt. Als de examinator vindt dat u een time-out nodig heeft, kan de examinator je er een geven of vragen of je er een nodig heeft.

Niet gemakkelijker.
Het faalangst examen duurt langer, maar is niet gemakkelijker dan een gewoon praktijk examen! Ook hier moet je ook voldoen aan de rijvaardigheidseisen. Dit houdt in dat u moet laten zien dat u op een veilig en verantwoorde wijze kunt deelnemen aan het verkeer.

Duurder.
Omdat dit examen 25 minuten langer duurt dan normaal, is dit examen ook duurder dan het reguliere praktijk examen. Hoeveel duurder staat vermeldt in de prijslijst.

Test jezelf.
Op www.faalangst.nl of op www.123test.nl kunt u testen of u een speciaal rijexamen moet overwegen. Als u dit weet moet u dit wel aan uw rijinstructeur vertellen