Je rijbewijs gaan halen is een zeer goede investering in je toekomst….

Je wilt je daarom niet bij de eerste de beste verkeersschool aanmelden. Je moet wel waar voor je geld krijgen als je het rijbewijs wilt gaan halen. Bij Verkeersschool Verkleij krijg je ook de aandacht die je verdient in elke rijles om je zo te begeleiden naar je rijbewijs. Bij ons rij je met een vaste instructeur en niet iedere week weer met een andere, die ook weer net iets anders vertellen. Voor je zelfvertrouwen is dit belangrijk zodat er geen twijfel of faalangst ontstaat bij het rijexamen van het CBR.

rijles Rijbewijs (B) verkeersschool verkleij

De eerste les
Bij de eerste rijles komt de instructeur met een lege auto, zodat er niemand eerst naar huis gebracht moet worden. De rijles kan dan direct beginnen. De instructeur rijdt in deze eerste rijles eerst naar een rustige plek waar weinig autos zijn die je alleen maar kunnen afleiden en zo krijg je in de eerste rijles een korte demonstratie over hoe je de auto moet bedienen. Het voordeel hiervan is dat je niet thuis achter het stuur hoeft te gaan zitten terwijl je vrienden en familieleden zitten te kijken hoe je dit in je eerste rijles gaat doen. Op die rustige plek neem je plaats achter het stuur en wordt de werking van de auto uitgelegd. Daarna ga je het wegrijden en stoppen oefenen.

Zo ligt de nadruk, in het begin van je opleiding, op de beheersing van de auto. In de eerste lessen krijg je de basis van het autorijden. Opschakelen en terugschakelen, stuur oefeningen, hellingproef, kruispunten oversteken en afslaan. Vanuit deze basis gaan we het autorijden steeds meer uitbreiden. In de eerste 20 uur van je rijopleiding krijg je alle losse onderdelen aangeleerd.

Vervolg lessen
In de volgende 10 rijlessen gaan we de opdrachtgeving aanpassen zodat dit het zelfstandige autorijden bevorderd. Het gaat erom dat je het aangeleerde zelfstandig en veilig gaat toepassen.In de laatste fase van je opleiding naar je rijbewijs, leer je omgaan met navigatie. Deze moet je kunnen instellen en daarna de route gaan rijden. Of je krijgt cluster opdrachten in je rijles, 4 tot 5 opdrachten achter elkaar om te onthouden en uit te rijden, of rijden naar een zicht locatie. Hierbij gaat het om je aandacht te verdelen tussen de opdracht, navigatie, cluster of zichtlocatie en het andere verkeer.

Verkeersschool rijschool verkleij cursist Je hoort ook van mensen die in de eerste rijles de snelweg al opgaan. Dit is niet verantwoord. Hierdoor ontstaat dan ook faalangst. Je moet makkelijk beginnen met je rijles en geleidelijk aan de moeilijkheidsgraad opvoeren. Bij zwemles spring je ook niet meteen in het diepe. Eerst leren drijven, dan de beenslag, armslag, zonder drijvers, enz, enz.

Geef je duidelijke handvatten voor het autorijden en het zelfstandig behalen van het rijbewijs , dan weet de leerling waar die aan toe is. Dit geeft rust, weinig stress en het gedeelte faalangst onderdruk je daarmee. Wat krijg je ervoor terug, zelfvertrouwen, een goede besluitvaardigheid en een zelfstandige automobilist(e).

Opfris Cursus

Voor een opfris cursus voor het rijbewijs ben je aan het goede adres bij Verkeersschool Verkleij. Wil je het vertouwen in jezelf verhogen, wil je weer de snelweg op durven rijden, lukt het in file parkeren van je auto niet, of het keren van je auto in een straat, Is het al te lang geleden dat je daadwerkelijk in een auto heb gereden., Wil je weer aan het snelle verkeer wennen of wil je gewoon de nieuwe regels en verkeersborden kennen kom dan bij Verkeersschool Verkleij en we geven je een op maat gesneden opfris cursus voor het (opnieuw) besturen van je auto.