Je voelt je jong en je wilt wat meer vrijheid !!!

Ga dan motorrijden en speel met de elementen van snelheid en wendbaarheid.

je zit voor een goede motorrijopleiding bij Verkeersschool Verkleij aan het juiste adres

 

 

verkeersschool verkleij

Motorrijbewijs rijbewijs A verkeersschool verkleijBij Verkeersschool Verkleij stap je de eerste les, na uitleg van de instructeur over de werking van de motor, gelijk op de motor. Dit kan nog steeds in het rustige omgeving van Vleuten.

Eerst ga je leren wegrijden en stoppen. Hierbij is het belangrijk je koppelingshandel goed te kunnen doceren en te hanteren. De eerst 2 lessen is bedoelt voor het gevoel voor het rijden op de motor te krijgen. Vanaf les drie krijg je bijzondere verrichtingen, hier leer je om de motor af te schuinen. Dit is om technisch beter de bocht te kunnen rijden en om er niet uit te vliegen. De lessen bijzondere verrichtingen worden afgewisseld met verkeersdeelneming. De nadruk ligt in het begin op de bijzondere verrichtingen. Dit zijn er twaalf. Na ongeveer 10 tot 12 lessen doe je AVB examen.daarna nog 5 tot 6 lessen voor het AVD examen bij het CBR. Ervan uitgaande dat je dan ook al rijbewijs B bezit, anders gaat het wel langer duren.

De Juiste en Veilige kleding.

Bij verkeersschool Verkleij kan je het motorpak, helm, laarzen en handschoenen gratis lenen. Je kan ook je eigen kleding meenemen als je die al heb maar dat is niet verplicht. In de winter maanden, wanneer het vriest heeft de rijschool ook nog elektrisch verwarmende handschoenen voor je. Wel zo prettig om te weten.

verkeersschool verkleij

Voor het behalen van het motorrijbewijs zijn er twee verschillende wegen.

Honda-CBF500-rijbewijs-A2-verkeersschool-verkleijMotorrijbewijs halen jonger dan 24 jaar.

Categorie A1 – Ben je 18 jaar dan kan je beginnen met motorrijbewijs categorie A1, voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW.  Hiervoor moet je het theorie examen halen voor de motor. Het eerste praktijk examen is dan voertuig beheersing (AVB). Heb je het theorie certificaat en het AVB, dan komt het tweede praktijk examen, verkeersdeelneming (AVD).   

Categorie A2 – Voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW. Het minimum leeftijd voor deze categorie is 20 jaar en je moet minimaal 2 jaar het rijbewijs A1 in het bezit hebben.  Om dit motorrijbewijs te halen doe je alleen het praktijk examen AVD aanvullend. Dit is één examen waarbij tijdens de rit enige bijzondere verrichtingen gevraagd worden.

 

Honda-CBF500-rijbewijs-A-verkeersschool-verkleijCategorie A – Voor motorfietsen  met een vermogen van meer dan 40kW.  Het minimum leeftijd voor deze categorie is 22 jaar en je moet minimaal 2 jaar het motorrijbewijs A2 in het bezit hebben. Ook hier moet je alleen het AVD aanvullend  afleggen. Dit is vergelijkbaar met categorie A2.    

Motorrijbewijs halen ouder dan 24 jaar.

Categorie A – Ben je 24 jaar of ouder, dan mag je direct op de onbeperkte motorfiets van 40kW of meer. Hiervoor moet je het theorie certificaat voor de motor halen en het praktijk examen AVB. Heb je deze twee gehaald dan mag je voor het examen verkeersdeelneming (AVD). Deze weg is korter, maar pas bereikbaar vanaf 24 jaar.

 

verkeersschool verkleij

Het motorrijbewijs A1 gaat niet automatisch over in het motorrijbewijs A2, dit gebeurt met een nieuw examen bij het CBR. motorrijbewijs A2 gaat niet automatisch over in het motorrijbewijs A, dit gebeurt met een nieuw examen bij het CBR. Je kan geen categorie overslaan onder de 24 jaar. Met 24 jaar kan je direct het motorrijbewijs categorie A onbeperkt gaan halen.

Wijziging per 1 januari 2014

Per 1 januari 2014 vervalt dat je eerst op een A1 motor moet beginnen. Als je wilt opstappen op een A2 motor, dan kan dat direct vanaf een leeftijd van 20 jaar. Na twee jaar in het bezit te zijn van het motorrijbewijs A2, kan je een aanvullend praktijk examen doen voor het motorrijbewijs A onbeperkt vermogen.

verkeersschool verkleij

 

 

 

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]